top of page
Search
  • deltawpeabody

Printerbeveiliging is niet de moeite waard om je zorgen over te maken - toch?

U heeft een nieuwe printer nodig, maar u weet niet of u een inkjet- of laserprinter moet kopen, omdat u de verschillen tussen beide niet kent. Elke gebruiker of organisatie komt bij de aanschaf van een nieuwe printer voor het dilemma te staan. De meeste klanten werken onder strikte budgettaire beperkingen en het is normaal om rekening te houden met initiële aankoopkosten en ruimtebeperkingen. Het is echter verstandig om rekening te houden met de bedrijfskosten op lange termijn die aan de specifieke printer zijn verbonden.


De keuze van de printer hangt grotendeels af van uw vereisten. Inkjetprinters zijn meestal ideaal voor thuisgebruikers die weinig behoefte hebben aan het afdrukken van tekst en foto's. Laserprinters zijn beter geschikt voor grotere kantooromgevingen met hoge afdrukvolumes en hoogwaardige afdrukvereisten.


De verschillen tussen een laser- en een inkjetprinter zijn over het algemeen onderverdeeld in een paar brede segmenten, namelijk kosten (aanvankelijk en onderhoud), snelheid, kwaliteit, ruimte en netwerkfaciliteiten. Het is ook essentieel om de technologie achter de productie van de lasertoners en inktcartridges te begrijpen, aangezien dit een belangrijke factor is die bijdraagt ​​aan de kosten.


Verschil in technologie en netwerkfaciliteiten tussen inkjet- en laserprinters -


De technologie die wordt gebruikt voor laserplus de is eenvoudiger en de onderdelen zijn goedkoper dan de lasertoners. De zwarte inkjetcartridge heeft alleen zwarte inkt. De kleureninkjetprinter bevat twee hoofdinktcartridges, respectievelijk voor zwart en andere primaire kleuren. De primaire kleuren worden vervolgens verdeeld in drie compartimenten voor cyaan, magenta en gele inkt. De primaire kleuren worden vervolgens gemengd om alle andere kleuren te produceren. De cartridge bevat een reservoir met compartimenten met metalen plaatjes en een aantal kleine spuitmondjes op de printkop van de cartridge. Het aantal gaatjes of spuitmondjes hangt af van de resolutie van de printer. Het zijn meestal 21 - 128 spuitmondjes per kleur. De inkt wordt verwarmd, wanneer de stroom door de metalen platen begint te stromen, nadat het printcommando is gegeven. Door de hitte ontstaan ​​er dampbellen in de cartridge en zwelt de inkt op. De inkt stroomt dan in druppeltjes uit de spuitmondjes in enkele milliseconden op het papier. Er wordt een vacuüm gecreëerd (zodra de inktdruppel naar buiten stroomt), waardoor meer inkt in de spuitmondjes wordt gezogen, wat zorgt voor een constante toevoer van druppels indien nodig. Deze veelgebruikte techniek heet Thermal Inkjet en het ontstaan ​​van de naam 'BubbleJets' door Canon is te danken aan de borrelende dampen.


De lasertoners gebruiken een meer uitgebreide en complexe technologie. Een poeder genaamd Toner wordt door laserprinters, faxapparaten en kopieerapparaten gebruikt om tekst en afbeeldingen af ​​te drukken op laser- en fotopapier. Aanvankelijk werd koolstofpoeder gebruikt, maar nu gebruiken fabrikanten wegwerppatronen die soms kunnen worden bijgevuld. Voor de lasertoners worden individuele koolstofdeeltjes gemengd in een polymeer dat door warmte smelt. Dit bindt zich aan de vezels in het papier. De laserprinters bestaan ​​uit de printertoner en de drum. De positief geladen toner wordt aangetrokken door de negatief geladen drum. De toner wordt door de trommel op het papier overgebracht. De toner bevat speciale was die in milliseconden smelt en droogt. Wanneer de toner wordt overgebracht, past de fuser warmte en druk toe om een ​​duurzame afbeelding te maken. Het fusersysteem bestaat uit de hot-roll en de back-up roller.


De high-end laserprinters worden over het algemeen geleverd met netwerkfaciliteiten zodat u rechtstreeks verbinding kunt maken met uw computernetwerk. Dit vermindert de extra kosten die gepaard gaan met netwerken, zoals het geval is bij inktprinters. De inktprinters kunnen niet rechtstreeks op een netwerk worden aangesloten. Netwerken moet via een computer, dus duurder.


De laserprinters zijn groter dan de inkjetprinters. Dit laatste is daarom ruimtebesparend en ideaal voor thuis- en kleine kantoorgebruikers.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Leap onto the Thrill: The Allure of Gambling Matches

Internet casino online games, utilizing their flashing signals, appealing appears, additionally, the promise of fortune, are commonly a magnet for excitement-seekers and activities lovers for thousand

Post: Blog2_Post
bottom of page